Burgerparticipatie de Badde wint vrijwilligersprijs

Stichting Burgerparticipatie de Badde heeft de Provinciale Vrijwilligersprijs 2019 gewonnen in de categorie leefbaarheid. Gedeputeerde Tjeerd van Dekken reikte de prijs maandagavond uit in het provinciehuis in de stad Groningen.


Stichting Burgerparticipatie de Badde is een jong wijkcentrum (gestart in 2014) in de wijk Gorecht-West in Hoogezand, dat is gevestigd in een oud schoolgebouw. Hier worden voornamelijk activiteiten voor jongeren georganiseerd, zoals kickboksen, een speelgoedbank, een jeugdsoos en Arabische les. Voor volwassenen zijn er onder meer een koffieochtend voor Turkse vrouwen (Moi buuv!), naailes en theorieles voor het rijexamen. Ook kunnen buurtbewoners er goedkoop eten en tuingereedschap lenen. Bij De Badde werken vijftig vrijwilligers.