Gemeente zoekt ‘tweede leven’ voor Damkerkbeuk

Op 4, 5 en 6 december a.s. wordt de monumentale groene beuk bij de Damkerk in Hoogezand (hoek Kerkstraat/ Hoofdstraat) geveld. Aansluitend worden er maatregelen genomen om de andere beuken duurzaam in stand te houden. Het vellen neemt een ruime dag in beslag.


Tweede leven
De aantasting door een parasitaire zwam, de Korsthoutkoolzwam, is deze markante boom fataal geworden. De boom laten staan was niet langer verantwoord. De stam van de beuk verwerken tot houtsnippers of brandhout doet geen recht aan deze markante beuk. Daarom vraagt de gemeente jou hulp.

‘We doen een beroep op de inwoners van Midden-Groningen om met interessante suggesties te komen voor een toekomstige bestemming of functie voor de stam van de beuk. Stuur je idee per post of mail naar de gemeente: klaas.kiewiet@midden-groningen.nl . Dat kan uiterlijk tot 1 januari 2020.’