Drie automobilisten betrapt bij alcoholcontrole

Hoogezand – De politie heeft bij een alcoholcontrole op de Erasmusweg en de Atlantakade in Hoogezand zaterdagavond ruim 900 automobilisten gecontroleerd op het gebruik van alcohol achter het stuur. Vier personen bliezen bij de eerste controle positief waarna ze werden overgebracht naar het politiebureau voor een blaasproef op de ademanalyse apparaat. Uiteindelijk bleken drie automobilisten daadwerkelijk te veel te hebben gedronken.


De automobilisten die niet hadden gedronken kregen van medewerkers van Veilig Verkeer Nederland de welbekende bob sleutelhanger overhandigd.

Het stuk tussen de Kerkstraat en de Erasmusweg die voor de controle werd gebruikt was vanwege de veiligheid en doorstroming op de controleplaats omgebouwd tot een éénrichtingsweg.