Avebe ontvangt Koninklijk predicaat

Ter ere van het 100-jarige bestaan van Avebe is door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander het Koninklijk predicaat toegekend. Het predicaat werd vandaag tijdens een feestelijk symposium door René Paas, commissaris van de Koning in de provincie Groningen, overhandigd aan bestuursvoorzitter Bert Jansen.


Dat Avebe het predicaat Koninklijk heeft ontvangen is ook voor de provincie Groningen een bijzondere gebeurtenis. René Paas zei hierover in zijn toespraak: “U bent niet de eerste coöperatie die dit predicaat krijgt. Tien anderen gingen u voor. Avebe is wel de eerste coöperatie in Groningen aan wie deze eer toevalt.”

Bert Jansen noemde Avebe een krachtige en gezonde coöperatie: “Ik ben er trots op dit predicaat namens de coöperatie in ontvangst te mogen nemen. De kroon op honderd jaar samenwerken.” Marijke Folkers-in ’t Hout, voorzitter van de Raad van Commissarissen, sloot het symposium af met de woorden: “Royal Avebe, is een eer voor velen die hard gewerkt hebben de afgelopen honderd jaar om Avebe sterker te maken.”