Kinderen brengen burgemeester Hoogendoorn ontbijtje

Vanochtend brachten 16 kinderen van SBO De Sterren uit Hoogezand een ontbijtje bij burgemeester Adriaan Hoogendoorn in locatie De Poort van de gemeente Midden-Groningen. Met dat gezamenlijke Burgemeestersontbijt gaven zij het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij opgeteld een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op 2.750 basisscholen. Dit jaar met het thema: Neem de tijd voor je ontbijt!


Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: “Net als zo’n 250 collega-burgemeesters in het hele land, wil ik de kinderen in Midden-Groningen het belang van een gezond ontbijt meegeven, een goede en gezonde start van de dag vind ik zelf ook heel belangrijk. Daarnaast was het ook heel erg gezellig en heb ik heel veel vragen mogen beantwoorden over heel uiteenlopende zaken.” Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten.

Donatie aan Het Vergeten Kind
Aan het eind van het ontbijt ‘betaalde’ burgemeester Hoogendoorn symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan Het Vergeten Kind, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Zodat deze kwetsbare kinderen weer rust en aandacht vinden en zich op hun toekomst kunnen richten. De donatie maakt het mogelijk dat meer kwetsbare kinderen een stem krijgen, zich kind kunnen voelen en volwaardig meedoen in onze maatschappij. De leerlingen namen de cheque met een bedrag van 250 euro in ontvangst.