Realisatie zonnepark Molenwaard begonnen

Solarfields is gestart met de realisatie van zonnepark Molenwaard. Het inkoopstation, een essentieel onderdeel van een zonnepark, is onlangs geplaatst. Hierna zal er gestart worden met het de plaatsing van de onderconstructie en de aanleg van de kabels.


Plaatsing inkoopstation
Bij de plaatsing van het inkoopstation is gebruik gemaakt van een hijskraan. Het inkoopstation weegt in totaal zo’n 26.000 kilo. In dit station wordt de door het zonnepark opgewekte stroom samengebracht zodat deze wordt teruggeleverd aan het net.

Het zonnepark
Zonnepark Molenwaard beslaat met 90.132 panelen een oppervlakte van 35 hectare. Hiervan wordt 7 hectare ingericht met onder andere nieuwe watergangen en grondwallen met beplanting. Dit is in goed overleg met de omgeving gegaan. De zonnepanelen hebben elk een vermogen van 375 Watt en levert gedurende 30 jaar gemiddeld 32.091.000 kWh groene energie op jaarbasis. Verwachting is dat het zonnepark vanaf mid 2020 stroom levert aan zo’n 10.000 huishoudens op jaarbasis.

ZonnepanelenDelen
Inmiddels is de vrijblijvende voorinschrijving gestart voor de financiele participatie van het zonnepark. Deze mogelijkheid loopt via het platform van ZonnepanelenDelen (zonnepanelendelen.nl/molenwaard). Inwoners van gemeente Hoogezand ontvangen hierbij ‘burenvoordeel’. Dit is een speciaal tarief om te kunnen investeren in Zonnepark Molenwaard en mee te profiteren van de opbrengsten van het zonnepark.