Brandweer Hoogezand eerste bij wedstrijden in Winschoten

Winschoten – De brandweer van Hoogezand is zaterdag op een 1e plek geëindigd op de 112baan bij de brandweerwedstrijden in Winschoten. De wedstrijd vond plaats op een parkeerplaats langs de Olieslagerstraat in de ‘Molenstad’. Het scenario was als volgt.


De bewoner van Olieslagerstraat meld dat er op de parkeerplaats achter zijn woning een auto tegen een muur is aan gereden en dat er 1 persoon onder de auto ligt. De bestuurder heeft in plaats van de rem het gaspedaal ingetrapt waardoor het voertuig tegen een boomstronk is opgereden en hier vast boven op staat. Hierbij is een wandelaar onder het voertuig terecht gekomen. Het slachtoffer zit bekneld onder het voertuig en de bestuurder durft zijn auto niet te verlaten.

Aan de zijgevel van de kerk is een medewerker van een voegbedrijf de staat van de voegen aan het controleren, hiervoor staat hij tijdens het incident op de bovenste gedeelte van de steiger. Hij schrik van wat er op de parkeerplaats gebeurt en valt van de steiger en spietst zijn been in een ijzeren pen die uit de grond steekt. Dit wordt in de melding niet medegedeeld maar moet de ploeg door een juiste verkenning ontdekken.

Met de eerste plek gaat Hoogezand door naar de volgende ronde op zaterdag 25 mei in Bedum.

Beste nummer 1 en 2: Brandweer Veendam
Beste nummer 3 en 4: Brandweer Hoogezand
Beste bevelvoerder: Brandweer Hoogezand
Beste pompbediener: Brandweer Harkstede

Volledige uitslag

  1. Hoogezand
  2. Veendam
  3. Scheemda
  4. Harkstede
  5. Grootegast
  6. Haren
  7. Delfzijl
  8. Leek