Acht Midden-Groningers krijgen Nederlandse nationaliteit

Donderdag 24 januari hebben verschillende inwoners van Midden-Groningen het Bewijs van (bekendmaking) Nederlanderschap van burgemeester Adriaan Hoogendoorn ontvangen. Het gaat om dhr. Al Zoheiri, dhr. Jugović, dhr. Salah, mw. Ubah en twee dochters, dhr. Abdifitah en dhr. Jeyatheepan.


Tijdens de naturalisatieceremonie hebben ze de verklaring van verbondenheid afgelegd. Ze zijn afkomstig uit Irak, Bosnië-Herzegovina, Soedan, Somalië en Sri Lanka. De dochters van mw. Ubah zijn geboren in Nederland.

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: “Nederland is al heel lang voor veel mensen een veilige haven. Deze mensen zijn om verschillende redenen hier naartoe gekomen en hebben hun plek in Midden-Groningen gevonden. Ik wens ze een mooie toekomst in onze gemeente.”