Jaarlijkse korpsbindingavond brandweer Hoogezand

Hoogezand – Zaterdagavond vond in de brandweerkazerne in Hoogezand de jaarlijkse korpsbindingavond plaats. De avond begon met een openingswoord door clustercommandant Martijn Wevers gevolgd door een toespraak van burgemeester Adriaan Hoogendoorn van de gemeente Midden-Groningen.


Jubilea
Erik Kamminga (20 jaar), Arnold Blaauw (25 jaar), Jan Rieks (30 jaar) kregen allen een onderscheiding en oorkonde als blijk van waardering voor hun langdurige brandweerdienst.

Diploma
Jakob van Duinen kreeg uithanden van de burgemeester zijn diploma manschap die hij het afgelopen jaar had gehaald. Harrie Brugge kreeg van de burgemeester zijn diploma van bevelvoerder die hij vorig jaar met succes heeft gehaald.

Certificaat oefenleider
Erik de Bijl, Mickel Koekkoek, Erik Kamminga en Maurits Venhoven hebben afgelopen jaar allemaal de certificaat voor oefenleider gehaald en kregen deze door de burgemeester uitgereikt. Martin Staal en Jeroen van Bruggen krijgen deze certificaat op een later moment uitgereikt omdat ze niet aanwezig waren.

Afscheid
Ruben Bosma (6 jaar) en Geert Mellens (30 jaar) gaan of hebben dit jaar de brandweer verlaten en kregen van de burgemeester een oorkonde en beeldje als dank voor hun bewezen diensten voor het korps. Arnold van der Veen (11 jaar) was niet aanwezig en krijgt dit op een later moment uitgereikt.

Nieuwkomers
Afgelopen jaar is één nieuwe vrijwilliger bij het korps gekomen, Lisa Visser werd welkom geheten bij het korps en kreeg uithanden van Martijn Wevers een bos bloemen.
Frouk van Dijken is sinds dit jaar 1.5 dag per week werkzaam als medewerker brandweerzorg (dagdienst) op de brandweerkazerne in Hoogezand en kreeg ook uit handen van de clustercommandant een bos bloemen.
Ook burgemeester Adriaan Hoogendoorn kreeg van Martijn Wevers een bos bloemen omdat het de eerste keer was dat hij kennis maakte met het voltallige korps van Hoogezand sinds zijn aanstelling in juli.

Bloemetje voor de bouwploeg
De afgelopen periode is de kantine van de brandweerkazerne volledig vernieuwd en opgeknapt door elf vrijwilligers, Arnold Blauw, Eltjo Dijk, Dick van Dijk, Mark Heemskerk, Wouter Jager, Erik Kamminga, Erik Klip, Martijn Meijer, Johan vd Velde, Maurits Venhoven en Martijn Westerhof kregen hiervoor allemaal een bos bloemen.