Gemeentelijk extraatje voor kinderen in minimagezinnen

Gezinnen in Midden-Groningen met een inkomen tot 115 procent van het sociaal minimum krijgen voor elk kind een Kindpas toegestuurd: een kaart met een winkeltegoed van 45 euro. ‘We hebben wat geld over in ons potje voor minima-ondersteuning, en dat besteden we op deze manier heel zinvol’, legt wethouder Peter Verschuren uit. ‘We willen dat kinderen volwaardig mee kunnen doen in de samenleving, ook als de ouders weinig geld hebben. Volgend jaar gaan we daarvoor werken met een webwinkel die het aanvragen heel simpel maakt. En dit jaar bieden we graag de mogelijkheid om met de feestdagen iets extra’s te doen.


De Kindpas valt woensdag 12 december op de deurmat en kan besteed worden bij Aktie Sport, Bristol, Bruna, C&A, Coolcat, Footlocker, Hema en Perry Sport. De pas wordt automatisch toegestuurd aan de gezinnen waarvan de gemeente weet dat ze een minimuminkomen hebben. Mensen die denken hier ook voor in aanmerking te komen, maar de kaart niet ontvangen hebben, kunnen contact opnemen met Mirjam Krans of Mattie Talma van de gemeente op nummer 0598-37 37 00.