Burgemeester opent 3-minute-store van brandweer

Hoogezand – Burgemeester Adriaan Hoogendoorn van de gemeente Midden-Groningen heeft vrijdagmiddag om 13.00 uur met het doorknippen van een lint de 3-minute-store van brandweer in winkelcentrum de Hooge Meeren officieel geopend.


Vluchten in 3 minuten
De winkel heet 3-minute-store omdat je bij een woningbrand ongeveer drie minuten hebt om jezelf en je huisgenoten in veiligheid te brengen. Hoe zou jij dat doen? In de winkel kun je met onze virtual-realitybril ervaren hoe het is om te vluchten. Mét en zonder de waarschuwing van een rookmelder. Sta jij veilig buiten na 3 minuten?

Brandgevaren
In de 3-minute-store is een slaapkamer, een keuken, een woonkamer en een meterkast nagebouwd. Hoeveel brandgevaren kun jij daar ontdekken? Een brand kan niet alleen ontstaan door bijvoorbeeld het opladen van apparaten of een pannetje op het vuur. Kom langs om de ruimtes te bekijken en te ontdekken wat jij nog niet wist.

De winkel is elke woensdagmiddag, vrijdagmiddag en –avond en elke zaterdag open. Zaterdag 22 december om 17.00 uur sluit de store.