Aanvraag wijzigen bestemmingsplan Winkelpark afgewezen

Hoogezand – Het college heeft een verzoek van een projectontwikkelaar om het bestemmingsplan van het winkelpark in Hoogezand te wijzigen afgewezen. In het bestemmingsplan Woongebieden uit 2013 is voor het Winkelpark in Hoogezand een branchebeperking opgenomen: alleen de specifieke detailhandelsvormen “woninginrichting” en “bouwmarkt en tuininrichting” zijn toegestaan. Een projectontwikkelaar heeft de gemeente gevraagd om het bestemmingsplan Woongebieden te wijzigen. Specifiek vraagt hij de branchebeperking voor het Winkelpark Hoogezand zodanig te wijzigen dat alle vormen van detailhandel mogelijk zijn, zodat panden makkelijker te verhuren zijn. Gelet op de negatieve gevolgen voor het kernwinkelgebied, heeft het college besloten de aanvraag af te wijzen.