Leerlingen CBS De Wegwijzer in Slochteren ontbijten met burgemeester

Voor de zeventien leerlingen van groepen 7 en 8 van CBS De Wegwijzer begon de dag met het klaarzetten van de ontbijttafel in het oude gemeentehuis in Slochteren. Burgemeester Adriaan Hoogendoorn was door de leerlingen uitgenodigd om met hen mee te eten. De burgemeester kwam niet met lege handen, hij ‘betaalde’ zijn maaltijd met een cheque van 300 euro. Dit geld wordt aan Stichting Kinderpostzegel gedoneerd door de organisator van het Nationaal Schoolontbijt.


De leerlingen van basisschool de Wegwijzer gaven met dit gezamenlijke ontbijt in Midden-Groningen het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt. Vandaag ontbeten in heel Nederland 500.000 kinderen met elkaar. Burgemeester Hoogendoorn: ‘Deze uitnodiging heb ik met veel plezier aangenomen van de kinderen uit Slochteren. Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag en ik schuif graag bij hen aan. Ze hebben zelf ontbijt meegebracht en dat met mij gedeeld. Als je met elkaar eet, smaakt het ook nog lekkerder. En wat ook goed is, we helpen ook nog andere kinderen met de donatie aan Stichting Kinderpostzegels.’

Donatie aan Kinderpostzegels
Burgemeester Hoogendoorn betaalde vanmorgen symbolisch 300 euro voor zijn ontbijt, met een cheque voor stichting Kinderpostzegels, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Met het thema ‘Een feest voor iedereen!’ laten Kinderpostzegels en het Nationaal Schoolontbijt zien dat een feest pas een feest is als iedereen er bij hoort. Kinderpostzegels ondersteunt daarom ook een project met verjaardagsfeestjes voor de héle klas, waarbij kinderen spelenderwijs leren dat het leuk is dat iedereen anders is.