Volle zaal bij KICK OFF SamenLoop voor Hoop Midden Groningen

Hoogezand – Een overweldigende opkomst donderdagavond in hotel Faber bij de KICK OFF voor de SamenLoop voor Hoop Midden Groningen. Een belangrijk moment van de avond was de bekendmaking van de twee doelen waarvoor 22 en 23 juni 2019 gelopen gaat worden.


Het eerste doel is onderzoek naar de effecten van protonentherapie bij patiënten. Onderzoekster mevrouw Sijtsma van het UMCG vertelde over het onderzoek, de bouw van het centrum en de wijze waarop protonentherapie bepaalde soorten van kanker gerichter kan worden behandeld met minder ‘nevenschade’.

Het tweede doel is het onderzoek van het Maxima kinderziekenhuis naar de lange termijn effecten op de gezondheid van kinderen die genezen zijn van leukemie.

Voor de derde editie van het evenement hebben zich inmiddels 30 teams met meer dan 200 lopers ingeschreven, de organisatie hoopt op 1300 deelnemers. Aanmelden kan via www.samenloopvoorhoop.nl/midden-groningen