Sint Maarten: Merendeel doet deur gewoon open op zondag 11 november

Hoogezand – Een merendeel van de mensen op de facebookpagina van 112hoogezand.nl doet zondag 11 november gewoon de deur open voor de kinderen die Sint Maarten lopen. In totaal hebben 750 mensen gestemd op de poll ‘Doe jij de deur open op 11 november nu Sint Maarten op een zondag valt’ en 86% procent van de stemmers doet de deur gewoon op zondag open voor de zingende kinderen.


De gemeente Midden Groningen meldt op de website dat hun niet de verantwoordelijkheid hebben om te bepalen op welke dag er gelopen kan/mag worden. Bij winkelcentrum de Hooge Meeren en winkelstraat Sappemeer kunnen de kinderen maandag (12 november) tussen 17.00 uur en 18.00 uur terecht met hun lampion. Terwijl de verenigingen in Noordbroek en Zuidbroek hun feest op 10 november houden.