Koninklijke Onderscheiding voor Henk Imbos

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn heeft maandagochtend een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer Henk Imbos (79 jaar) uit Foxhol. De heer Imbos is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De Koninklijke Onderscheiding werd aan hem uitgereikt om 10.30 uur in het clubgebouw van de Foxholster Voetbalvereniging FVV ter gelegenheid van zijn 50-jarig jubileum bij FVV.


Verdiensten van de heer Imbos
Volgens burgemeester Hoogendoorn kan de heer Imbos gekwalificeerd worden als: “Iemand die zich geruime tijd voor de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd. Hij is sinds 1 augustus 1949 al lid van de voetbalvereniging FVV, waarvan 22 jaar actief als bestuurslid. In die hoedanigheid heeft hij een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de voetbalsport in het dorp Foxhol. Ik waardeer zijn inzet van de afgelopen 50 jaar voor de sport en het dorp zeer.”

Zo heeft hij aan de wieg gestaan van het clubhuis van FVV in zijn huidige vorm. Hij wordt dan ook beschouwd als de ‘architect’ van dit unieke gebouw op het sportcomplex aan de Julianastraat.
In de afgelopen jaren heeft hij allerlei activiteiten georganiseerd met als doel de binding tussen club en leden te verstevigen.
Henk Imbos is ook de grondlegger van het vrouwenvoetbal bij FVV. Op zijn initiatief is FVV in 1974 gestart met vrouwenvoetbal.
FVV heeft ook een grote rol gespeeld bij de goede integratie van de Molukse gezinnen in de dorpsgemeenschap die naar Foxhol kwamen. Henk Imbos heeft binnen de vereniging en dorpsgemeenschap daaraan een grote bijdrage geleverd