Wereldkampioen Jacques Poppen in het zonnetje gezet

Begin deze maand werd Jacques Poppen voor de derde keer in zijn sportcarrière wereldkampioen paramennen. Vandaag werd de invalide sporter uit Froombosch verrast met een bezoek van burgemeester Adriaan Hoogendoorn. Hoogendoorn feliciteerde Poppen met zijn prestatie en reikte een bos bloemen en een certificaat uit.


De trotse burgemeester prijsde het doorzettingsvermogen, de ondernemende houding en de ambities van Poppen.

In 1995 liep Jacques Poppen door een auto-ongeluk een dwarslaesie op. Na een lange periode van revalideren ontdekte hij de mensport. Met een aangepaste wagen wint hij in de categorie voor zwaar gehandicapten wedstrijd na wedstrijd. Over twee jaar wil de wereldkampioen meedoen in de top van de reguliere mensport. Veel valide menners zagen op het WK in het Limburgse Kronenberg dat Poppen op belangrijke onderdelen niet voor hen onderdoet.