Midden-Groningen reikt Taalpuzzelprijs uit

Vrijdagavond 7 september 2018 heeft wethouder Erik Drenth de prijs voor de Taalpuzzel aan mevrouw Leegstra-Kragten overhandigd. De Taalpuzzel is een wedstrijd die georganiseerd is door het Taalhuis Midden-Groningen in het kader van de Week van de Alfabetisering. De prijs bestond uit het spel Scrabble en een boekenbon. Wethouder Drenth overhandigde de prijs bij de winnares thuis.


Taalpuzzel
De bedoeling van de Taalpuzzel was om zoveel mogelijk Nederlandse woorden te maken met de letters van het woord Taalhuis. De inwoner die de meeste woorden wist te vinden, werd de winnaar. Mevrouw Leegstra-Kragten uit Hoogezand wist maar liefst 105 woorden te vinden.

Week van de Alfabetisering
Vorige week was er tijdens de landelijke Week van de Alfabetisering extra aandacht voor laaggeletterdheid. Vanuit het Taalhuis Midden-Groningen werden er in deze week activiteiten georganiseerd, waaronder de Taalpuzzel. Hiermee wilde het Taalhuis aandacht vragen voor laaggeletterdheid en de mogelijkheden die het Taalhuis heeft om dit probleem aan te pakken. Ook voor de taalvrijwilligers van het Taalhuis was er een informatieve avond. De taalvrijwilligers zetten zich in voor mensen die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer.