Cameratoezicht Ferdinand Bolstraat na recente branden

Er wordt met onmiddellijke ingang cameratoezicht ingesteld in de Ferdinand Bolstraat. Burgemeester Adriaan Hoogendoorn van Midden-Groningen heeft dit besloten na de recente branden.


Afgelopen weekend werden in de Ferdinand Bolstraat drie auto’s door brand getroffen. Ook eerder in dit jaar vonden er branden met onbekende oorzaak plaats. Cameratoezicht maakt deel uit van een aantal maatregelen om nieuwe branden te voorkomen en de dader(s) van de mogelijke brandstichtingen op te sporen.

Om cameratoezicht mogelijk te maken heeft de burgemeester de afweging gemaakt tussen privacybelangen en de belangen van openbare veiligheid. De aanwijzing voor cameratoezicht in de Ferdinand Bolstraat geldt voor een periode van maximaal drie maanden, vanaf 1 augustus t/m uiterlijk 1 november 2018.

Één van de andere maatregelen die gisteren zijn besproken met de buurtbewoners is de inzet van een blusdeken bij een verdachte autobrand in de straat. Met de blusdeken die de brandweer over een auto plaatst moet het vuur smoren waardoor eventuele sporen bewaard blijven.

De inzet van een blusdeken bij een autobrand in Haren.