Eerste gemeentegids gemeente Midden-Groningen uitgereikt

Burgemeester Rein Munniksma heeft het 1e exemplaar van de allereerste gemeentegids van Midden-Groningen uitgereikt aan Aurelia Kosmeier. De inwoner van Hellum, maakte de foto die gebruikt is voor de voorkant van de gemeentegids.


De foto van Aurelia Kosmeier is 1 van de inzendingen van de gemeentelijke fotowedstrijd voor de herindeling. Haar foto is gekozen voor de omslag van de gemeentegids, omdat dit een sprankelend beeld geeft van de nieuwe gemeente als geheel. De fotografe geeft aan dat de foto het groene hart van de gemeente symboliseert. De ‘golden raand’ verwijst naar het ‘Grönnens Laid’, het volkslied van de provincie Groningen. Ook alle andere foto’s in de gemeentegids zijn afkomstig van deelnemers aan de fotowedstrijd.

De gemeentegids bevat een veelheid aan informatie over de gemeente Midden-Groningen. De gids wordt vanaf maandag 28 mei huis-aan-huis verspreid in de gemeente. Daarnaast is de gemeentegids digitaal beschikbaar en te raadplegen via de gemeentelijke website.

Foto: Gemeente Midden-Groningen