Nieuwe vrijwilligers gezocht voor hospice het Gasthuis

Vanwege ziekte en ook door vertrek van enkelen heeft het hospice het Gasthuis aan de Kerkstraat in Hoogezand nieuwe vrijwilligers nodig. De vrijwilligers in het hospice doen de mantelzorg en zijn gastheer of gastvrouw voor de familie. De verpleegkundige zorg in het hospice wordt gedaan door de thuiszorgorganisatie Beter Thuis Wonen en de medische zorg door de eigen huisarts. De vrijwilligers vervullen een belangrijke rol bij het dagelijkse contact met de mensen in hun laatste levensfase. Door zowel de gasten als de familie van de gasten wordt hun inzet hoog gewaardeerd.


Vaak wordt de opmerking gemaakt: “ik zou wel vrijwilliger in het hospice willen worden, maar ik twijfel of dat wel iets voor mij is”. Om te weten was het is om vrijwilliger in een hospice te zijn, mag iedereen, die zich aanmeldt na een gesprek met de projectondersteuner, eerst drie keer met een vrijwilliger meelopen in het hospice. Daarna wordt in overleg gekeken of vrijwilliger worden wel iets voor de persoon is. Vaak zeggen mensen na het meelopen dat ze het niet verwacht hadden dat het zo toeging in het hospice. De meeste mensen verwachten een huis met veel verdriet en een zware lading. Dit is lang niet altijd het geval. Mensen, zowel de vrijwilligers als de gasten staan dicht bij elkaar en maken plezier en doen allerlei activiteiten, die nog tot de mogelijkheden behoren. Hierdoor voelen mensen zich welkom in het hospice. Wanneer de vrijwilliger wordt aangenomen, krijgt deze intern nog een verdere training, zodat hij of zij goed toegerust is voor dit bijzonder, maar mooi vrijwilligerswerk.

Het hospice het Gasthuis aan de Kerkstraat in Hoogezand bestaat op 30 juni twee jaar. Vanaf de opening zijn er bewoners geweest in het Gasthuis. In de periode van de opening tot nu hebben er 56 gasten gewoond. Voor veel personen heeft het hospice het Gasthuis een belangrijke rol vervuld in hun laatste levensfase. De aanwezigheid van het hospice in de directe omgeving is voor hen en hun familie een uitkomst geweest. Ruim 75 procent van de gasten kwamen uit het gebied van de gemeente Midden-Groningen. Hospice het Gasthuis heeft zich nu al een plaats verworven als een goede en noodzakelijke voorziening in de gemeente Midden-Groningen.

Wie interesse heeft om vrijwilliger te worden in het hospice het Gasthuis kan contact opnemen met Humanitas Midden-Groningen, tel; 0598-383048 of even binnenlopen even binnen bij het kantoor van Humanitas Midden-Groningen aan de Troelstralaan 7 te Hoogezand. Een email zenden mag ook. Het emailadres is: midden-groningen@humanitas.nl.