Boomfeestdag in Midden-Groningen

Op woensdagochtend 11 april op het Rembrandtplein in Hoogezand vindt de eerste boomfeestdag van Midden-Groningen plaats in aanwezigheid van wethouder Jan Jakob Boersma. Op deze locatie zijn vanwege de essentaksterfte grote essen gekapt. Deze essen stonden op de grond van woningcorporatie Lefier en van de gemeente Midden-Groningen. In samenspraak met de bewoners, Lefier en de gemeente is er vervolgens een herplantplan opgesteld. Op een bewonersavond is door bewoners aangegeven welke type en vormen bomen men graag terug wil zien als herplant.


Er is gekozen voor kegelvormige rode esdoorns (12 stuks Acer rubrum ‘Scanlon’). Deze bomen komen als een lijn langs het voetpad. Daarnaast vindt ook de plant plaats van 15 zuilvormige zomereiken (Quercus robur ‘Fastigiata Zeeland’) die in 2 groepen worden aangeplant. Wethouder Jan Jakob Boersma zal samen met scholieren uit de groepen 5 en 6 van CBS Het Galjoen de bomen planten en een plaquette onthullen.