1313 automobilisten gecontroleerd bij alcoholcontrole

Hoogezand – De politie heeft vrijdagavond bij een alcoholcontrole op twee locaties in Hoogezand 1313 automobilisten gecontroleerd. De eerste controle in het begin van de avond vond plaats op het stuk tussen de Kerkstraat en de Erasmusweg die voor de controle en de veiligheid daarvan tot een eenrichtingsweg was omgebouwd. De tweede controle  vond plaats aan het einde van de avond bij de rotonde van de Industrieweg en de Woldweg. De politie heeft één persoon van de weg gehaald die te veel had gedronken (370 ugl) en één automobilist kreeg een rijverbod van 24 uur na een positieve speeksel drugstest (THC). Ook werd een automobilist betrapt met een ongeldig rijbewijs en een andere automobilist met een onverzekerde auto. De automobilisten die niet hadden gedronken kregen van Veilig verkeer Nederland een bob-sleutelhanger.