Rijbewijs ingevorderd na alcoholcontrole

Hoogezand – De vrijwillige politie heeft vrijdagavond samen met de verkeershandhavingsteam, de bob team van Veilig verkeer Nederland en de basis politiezorg een alcoholcontrole gehouden op het stuk tussen de Kerkstraat en de Erasmusweg en de Atlantakade in Hoogezand.


Bij de controle in Hoogezand zijn 821 blaasproeven afgenomen, bij twee bestuurders werd drugs geroken en na een drugstest ter plaatsen kregen beiden een rijverbod van 24 uur opgelegd. één bestuurder blies een A, na een blaasproef op een ademanalyse apparaat kon hij zijn weg vervolgen(0.0 ugl). De bestuurder van scooter kreeg een bekeuring omdat hij reed zonder rijbewijs.

De controle in Hoogezand eindigde rond 20.15 uur en werd toen verplaatst naar de afrit van de A7 bij Kolham en de Provincialeweg tussen de twee rotonde’s. Bij deze controle zijn 350 blaasproeven afgenomen, één bestuurder is door een motorrijder in de omgeving staande gehouden en gecontroleerd. Uit de eerste blaasproef bleek dat hij te veel had gedronken, op de ademanalyse apparaat blies hij 678 ugl. Het alcoholgehalte mag niet hoger zijn dan 220 Ugl en zijn rijbewijs is dan ook direct ingevorderd. Alle bestuurders die niks hadden gedronken kregen van het bob team van veilig verkeer Nederland een bob-kerstbal of een sleutelhanger.