27 diploma’s uitgereikt bij jaarlijkse korpsbindingavond

Hoogezand – Zaterdagavond vond in de brandweerkazerne in Hoogezand de jaarlijkse korpsavond plaats. De avond begon met een openingswoord door clustercommandant Martijn Wevers gevolgd door een toespraak van burgemeester Peter de Jonge van de nu nog gemeente Hoogezand Sappemeer.


Nieuwe vrijwilligers.
In maart ging de brandweer met borden langs de weg opzoek naar nieuwe brandweervrijwilligers ter versterking van het korps. Deze zoektocht heeft inclusief een aantal oud jeugdbrandweerleden uiteindelijk elf nieuwe leden opgeleverd. Ruud Burgler, Martijn Westerhof, David Teuben en Ludolf Bosgraaf kwamen per 1 april in dienst bij de brandweer. Erik Klip, Danny Tolhuis, Wimken Hartman, John Havinga, Wouter jager en Nick Boersema per 1 november en Geert jan Luttje op 15 november. Allen kregen uit handen van de clustercommandant een bos bloemen.

Diploma uitreiking
In het afgelopen jaar hebben 27 leden van het korps een diploma gehaald.
Erik de Bijl (chauffeur en voertuigbediener pompbediener)
Arnold van der Veen (chauffeur)

Erik de Bijl, Martin van Bruggen, Dick van Dijk, Eltjo Dijk, Cor Gringhuis, Mark Heemskerk, Manfred Hulshof, Emile Jones, Erik Kamminga, Jan van der Kooy, Arjan Miedema, Michel Noordhof, Jan Rieks, Christiaan Setz, Martijn Meijer, Maurits Venhoven, Harrie Brugge, Mickel Koekkoek, Corné Olinga, Gerbert Vasse, Eric Wagenaar, Marc Bakker, Ruben Bosma, Alle Kalverboer en Geert Mellens hebben afgelopen jaar allemaal de diploma voertuigbediener redvoertuig – hoogwerker gehaald.

Jubilarissen
Eltjo Dijk kreeg uit handen van de commandant en burgemeester een oorkonde vanwege zijn twintig jarige dienstverband. Jeroen van Bruggen kreeg een oorkonde voor zijn 12.5 jarige dienstverband.

Afscheid
Janny Oosten heeft op 01-02-2017 na ruim 17 jaar afscheid genomen van het korps en kreeg na een toespraak van Christiaan Setz een beeldje en oorkonde voor haar bewezen diensten.

Het korps nam zaterdag ook afscheid van burgemeester Peter de Jonge van de gemeente Hoogezand Sappemeer. De burgemeester kreeg van de clustercommandant een schildje voor wat hij de afgelopen jaren heeft gedaan voor de brandweer.

De avond werd afgesloten in de ‘huiskamer’ van de brandweerkazerne die was omgetoverd tot een ‘casino’ met een Las Vegas thema.