Pakketsorteerders PostNL in actie voor baanbehoud

Een groep pakketsorteerders van PostNL in Kolham heeft maandagavond een actievergadering gehouden in afwachting van het door hun gestelde ultimatum om hun baan niet te verliezen. PostNL weigert de groep een echte baan aan te bieden. In plaats daarvan moeten zij solliciteren op hun eigen baan omdat PostNL switcht van onderaannemer.


In een ultimatum eisen de pakketsorteerders dat PostNL stopt met het optuigen van een schijnconstructie in Kolham en andere vestigingen, dat de veertig sorteerders in dienst worden genomen en worden betaald conform de cao PostNL en dat PostNL stopt met het inzetten van werknemers die zonder loon werken. Het ultimatum aan PostNL loopt af op woensdag 4 oktober om 16 uur.

Wilma Nieveen, bestuurder FNV Uitkeringsgerechtigden: ‘De switch van PostNL van onderaannemer betekent niet dat de pakketsorteerders hun baan moeten verliezen. Het spreekt voor zich dat mensen meegaan met het werk. Als PostNL niet ingaat op de eisen van de sorteerders, volgen er acties of zelfs stakingen.’

Film
De pakketsorteerders presenteren maandagavond tevens hun film over hun strijd. Nieveen: ‘In de film zie je de strijd van deze mensen om een baan te kunnen houden. Deze sorteerders willen niet terug naar de bijstand, zij willen werken bij PostNL, voor PostNL. En onder de voorwaarden en het loon volgens de cao PostNL.’