Brandweer Hoogezand derde bij landelijke finale

Assendelft – De wedstrijdploeg van brandweer Hoogezand is zaterdag bij de landelijke finale van de brandweerwedstrijden in Assendelft op een derde plaats geëindigd. Met deze uitslag behoren ze tot de top drie van Nederland. Naast de derde plek gingen de nummer 1 en 2 (aanvalsploeg) van Hoogezand als beste naar huis.


Scenario – Op het bedrijfsterrein heeft een ongeval plaats gevonden tussen een tankwagen met diesel en een vrachtwagen die met drie medewerkers rij platen aan het lossen waren. Ten gevolge van de aanrijding valt er een rijplaat uit de kraan en op de been van een medewerker die bij zijn auto staat. Een medewerker die in de vrachtwagen bak staat valt in de bak en is gewond aan het hoofd.

Het was aan de negen deelnemende ploegen om dit zo goed en snel mogelijk op te lossen. Bij de prijsuitreiking bleek dat het korps van Linschoten dit als beste had gedaan en die mogen zich dan ook een jaar lang de beste van Nederland noemen. Brandweer Diessen eindigde op een tweede plaats gevolgd door Hoogezand op een derde plaats.

Op de terugweg richting Hoogezand werd de ploeg op de A7 ter hoogte van Westerbroek verrast door een aantal collega’s die hun stonden op te wachten. Op de kazerne waren nog meer leden van het korps aanwezig samen met een aantal jeugdbrandweer leden om de ploeg te onthalen.