Dronken bestuurder zonder rijbewijs gepakt bij verkeerscontrole Kielsterachterweg

Hoogezand – De politie heeft donderdagmiddag op de Kielsterachterweg bij Hoogezand 2600 auto’s gecontroleerd. De grootste gedeelte van de gecontroleerde voertuigen is met behulp van een ANPR camera gecontroleerd, steekproefsgewijs zijn voertuigen van de weg gehaald op één van de twee controlepunten. Het verkeer dat uit de richting van Veendam kwam werd gecontroleerd op de Dassenburcht (winkelpark) en het verkeer in de richting van Veendam werd gecontroleerd op de parallelweg van de Kielsterachterweg. Er zijn in totaal 21 bekeuringen uitgeschreven voor technische gebreken aan voertuigen (verlichting, lekke uitlaat, gladde banden) en het niet bij zich hebben van een rijbewijs. Twee personen zijn staande gehouden vanwege openstaande boetes en 1 persoon is aangehouden vanwege het rijden zonder rijbewijs en rijden onder invloed van alcohol.