Machinefabriek Dekens Sappemeer met nieuwe draaibank unieke positie in Nederland

Machinefabriek Dekens BV in Sappemeer gaat voor 200.000 euro een nieuwe hoogwaardige draaibank aanschaffen. Hierdoor krijgt het metaalverwerkingsbedrijf een unieke positie in Nederland en kan het als enige bedrijf hoogwaardig gietwerk nauwkeurig frezen én draaien. Door de investering neemt de werkgelegenheid toe met 2 fte (MBO). De aanschaf wordt mogelijk met 50.000 euro subsidie van de provincie Groningen uit Groningen@Work, het programma Innovatief en Duurzaam MKB Groningen.


Vorig jaar schafte Dekens al een voor Noord-Nederland unieke freesbank aan, om producten zeer nauwkeurig te kunnen frezen, ook met subsidie uit dit programma. Met de nieuwe draaibank kunnen nu ook zeer nauwkeurige draaibewegingen aan producten worden uitgevoerd.

Optimaal rendement en duurzaam
Daardoor kan het bedrijf optimaal rendement halen uit de freesbank, en kan het de markt beter bedienen, nieuwe markten aanboren en een koploper positie verwerven in Nederland. Voorbeelden van nieuwe markten zijn reparaties van machineonderdelen die in korte tijd klaar moeten, bouw van luxe cruiseschepen en onderdelen voor windmolens. De nieuwe machine is duurzaam, omdat deze zorgt voor minder uitval, minder afval, een lagere productietijd en lager energieverbruik per product.

Dekens Groep
Het metaalbewerkingsbedrijf is onderdeel van de Dekens Groep en zusterbedrijf van Gieterij Borcherts in Sappemeer. Dit gietbedrijf levert sinds 1926 gietwerk in Nederland en omringende landen. Vanaf januari 2009 worden gietstukken in eigen beheer na-bewerkt bij Machinefabriek Dekens. Hierdoor kan het hele traject vanaf ontwerp tot en met de fabricage van bewerkte onderdelen worden verzorgd. Bij de Dekens Groep werken in totaal 65 medewerkers.