Opendag brandweermuseum HBVV in Sappemeer

Zaterdag 3 juni wordt er een open dag georganiseerd bij het Brandweermuseum in Sappemeer. De open dag staat in het teken van Brandspuit fabriek van Bergen, Berwi en Ziegler. Tijdens de open dag zijn er diverse oude en nieuwe brandweervoertuigen te bezichtigen, er zijn oude foto’s, folder materiaal en attributen te bekijken. De bezoekers kunnen deze dag zien wat voor materieel er vroeger door van Bergen uit Midwolda en Heiligerlee en Berwi uit Winschoten is gemaakt en wat er nu nog steeds wordt gemaakt door Ziegler uit Winschoten.


Deze dag is ook klokkengieterij museum uit Heiligerlee en modelbouwgroep uit Nederland en Duitsland aanwezig. Klokkengieterij museum was vroeger een onderdeel van Van Bergen, zei kunnen dus ook het een en ander vertellen over Brandspuit fabriek van Bergen.

De modelbouwgroep is aanwezig met 20 zelf gebouwde radiografisch bestuurbare brandweerauto’s waar echt alles van werkt. Van de sirene tot aan d knipperlichten. Zij rijden de hele dag met de auto’s en blussen af en toe ook een woning brand.

Voor de jeugd hebben we ook een aantal activiteiten, zo kunnen ze zich uit leven op een mooie springkussen, rondrit maken in een oude brandweerauto en een brandweerman om spuiten. Uiteraard is het brandweermuseum ook geopend en kunt u alles rustig bekijken en onze vrijwilligers geven graag tekst en uitleg als u vragen heeft.