Wedstrijdploeg brandweer Hoogezand eerste in Hardenberg

Hardenberg – De wedstrijdploeg van brandweer Hoogezand is zaterdag bij de brandweerwedstrijden in het overijsselse Hardenberg op een eerste plaats geëindigd.  De ploeg streed in de 1e ronde gewestelijk op de 112 baan in Hardenberg tegen Maasdriel Oost, Beesd, Gameren, Emmeloord, Denekamp, Dronten, Vlijmen en Borne. Bij de prijsuitreiking bleek dat het korps van Hoogezand op een eerste plaats was geëindigd gevolgd door Maasdriel Oost en Beesd. Met deze uitslag is de ploeg door naar de 2e ronde die zaterdag 10 juni gespeeld gaat worden in Norg.

Onderdeel van de wedstrijd was een ongeval met een boottrailer bij een stuw aan de Vecht. Hierbij moest een gewonde vrouw worden bevrijd die was vast komen te zitten tussen een boottrailer en een bord. Op een andere boot kreeg een persoon een hartaanval waarbij het slachtoffer gereanimeerd moest worden.