Tweede Kamer neemt wetsvoorstel Midden-Groningen aan

De Tweede Kamer heeft vanmiddag het wetsvoorstel herindeling Midden-Groningen aangenomen. Met een meerderheid van stemmen heeft de Kamer besloten om in te stemmen met de samenvoeging van Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde tot een nieuwe gemeente Midden-Groningen. Vorige week bleek al tijdens het plenaire debat in de Tweede Kamer dat veel Tweede Kamerleden geen bezwaar hadden tegen de herindeling. Met de goedkeuring van de Tweede Kamer loopt het proces om te komen tot de nieuwe gemeente mooi volgens planning.

Nu het wetsvoorstel aangenomen is, wordt het doorgestuurd naar de Eerste Kamer, die het in de loop van 2017 zal behandelen.  Als ook die instemt met de herindeling wordt de wet via de handtekening van de Koning geformaliseerd en is Midden-Groningen op 1 januari 2018 een feit.